Narancs sütemény

Hozzávalók:

Narancsos piskótához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 26 dkg rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 vérnarancs aroma vagy narancssárga ételfesték
  • 1 narancs reszelt héja

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk kanalanként a vizet, az aromát, majd belekeverjük a sütőporral, narancshéjjal elkevert lisztet, végül kanalanként az étolajat.
Kettévesszük a masszát és kivajazott őzgerinc formákban 180-fokos sütőben 25-percig sütjük.

Ebből a tésztából még két adagot sütünk,csak azokat egy sima nagy tepsiben.

Krém:

7.5 dl tejből, 3 cs tejszínízű pudingporból krémet főzünk. 30 dkg Ramát habosra kavarunk 30 dkg porcukorral és 1 narancs reszelt héjával.

Ha kihűlt az előző krém a kettőt jó habosra összekeverjük.

Összeállítás:

A sima piskótalapot kettévágjuk úgy, hogy az egyik lap egy pár centivel nagyobb legyen. A kisebb lapot megkenjük vékonyan krémmel. Az őzgerinc fermában sütött piskótát ketté vágjuk, majd a ket felet szintén ketté vágjuk, így 4 csíkot fogunk kapni (vagyis 8-at mert két formába sütöttük) A megkent kisebb piskóta lapra ráhelyezzük a 4 piskótacsíkot, úgy, hogy minden egyes között megkenjük krémmel. Így lesz keresztbe vágott narancs gerezd formája. Tetejét is megkenjük krémmel, ráborítjuk a nagyobbik piskótalapot, úgy, hogy teljesen körbefogja. Ennek tetejét ismét vékonyan megkenjük krémmel, majd beborítjuk nyújtható fondantal.( Ezeket a műveleteket mégegyszer megismételjük a másik tésztával. De akár fél adagot is süthetünk akkor csak egy tepsi sima piskótánk, és egy őzgerinc formás piskótánk lesz. Ekkor a krémet is felezzük meg.)

A tetejére való fondant elkészítése a Minyon nyújtható fondant-al nevű süteménynél található!