Pöttyös szelet

Elkészítése:

8 tojásból kakaós piskótát sütünk (piskóta recept az alap receptek menüponban… ), és hosszában kettévágjuk.

Ennek széleiből, kétoldalt vékony csíkot vágunk, melyet 1 üveg rumaromával és 2-3ek lekvárral összegyúrunk. Amilyen hosszú a tészta, olyan hosszú ujjnyi vastag nudlit sodrunk belőle.

Krém:

½ l tejből, 5 ek. réteslisztből, 1 egész tojásból, 2 csomag vaníliás cukorból krémet főzünk. 20 dkg porcukrot és 20 dkg Rama margarint habosra keverünk.

Ha kihűlt az előző krém, a kettőt jól összedolgozzuk.

Összeállítás:

Az alsó tésztát megkenjük a kém felével, rátesszük a nudliszerű darabokat, a krém másik felét és beborítjuk a másik lappal. Tetejét tortabevonóval bevonjuk és egy kicsit hűtőben dermesztjük, hogy könnyebb legyen szeletelni.