Puncs szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 egész tojás
  • 21 dkg kristálycukor
  • 3 cs. puncs pudingpor

Elkészítése:

A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük,lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált pudingport.Zsírpapírral bélelt tepsibe töltjük és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük(tűpróbáig)

Krém: 20dkg porcukrot és 20dkg Ramát habosra kavarunk.

3dl tejből 1cs.vanília ízű pudingporból krémet főzünk.

Ha kihűlt összedolgozzuk a vajkémmel és a kihűlt tésztára simítjuk.

Máz: 3 tojásfehérjéből és 12dkg cukorból gőz fölött kemény habot verünk. A krém tetejére kenjük és megszórjuk színes szórócukorral.