Puncs szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 7 egész tojás
- 21 dkg kristálycukor
- 3 cs. puncs pudingpor
Elkészítése:
A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük,lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált pudingport.Zsírpapírral bélelt tepsibe töltjük és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük(tűpróbáig)
Krém: 20dkg porcukrot és 20dkg Ramát habosra kavarunk.
3dl tejből 1cs.vanília ízű pudingporból krémet főzünk.
Ha kihűlt összedolgozzuk a vajkémmel és a kihűlt tésztára simítjuk.
Máz: 3 tojásfehérjéből és 12dkg cukorból gőz fölött kemény habot verünk. A krém tetejére kenjük és megszórjuk színes szórócukorral.