Puncskocka

Hozzávalók:

  • 3 db, 3-3 tojásos piskóta – recept az alap receptek menüpontban…

Szirup:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 egész citrom
  • 1 dl málnaszörp
  • 1 üveg rumaroma

Töltelék:

  • 40 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg rumba áztatott mazsola.

Máz:

  • 1 dl málnaszörp
  • 1.2 citrom leve
  • 4 ek porcukor, fél tojás fehérje.

Elkészítése:

Egy piskóta lapot, felvágunk apró kockákra. A sziruphoz 4 dl vizet a citrom reszelt héjával, kifacsart levével, a cukorral és a málnaszörppel felforraljuk, majd hozzá adjuk a rumaromát. Ha langyosra hűlt, belemártogatjuk a piskóta darabokat, és az előzőleg lekvárral megkent piskótalapra rakosgatjuk.

Tetejét megszórjuk mazsolával, és ha maradt a szirupból, még azt is rácsurgatjuk.

A harmadik piskótát is megkenjük lekvárral, és ráborítjuk a töltelékre. Tetejére fóliát terítünk, és egy tálca segítségével lenyomatjuk, úgy, hogy 1-2 kg-os súlyt teszünk rá.(én kristálycukrot szoktam).

Egy pár óra múlva a nehezéket levesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, és beborítjuk a mázzal, melyhez a porcukrot simára keverjük a szörppel, a citromlével, és a tojásfehérjével.