Puncskocka

Hozzávalók:
- 3 db, 3-3 tojásos piskóta – recept az alap receptek menüpontban…
Szirup:
- 20 dkg porcukor
- 1 egész citrom
- 1 dl málnaszörp
- 1 üveg rumaroma
Töltelék:
- 40 dkg sárgabaracklekvár
- 5 dkg rumba áztatott mazsola.
Máz:
- 1 dl málnaszörp
- 1.2 citrom leve
- 4 ek porcukor, fél tojás fehérje.
Elkészítése:
Egy piskóta lapot, felvágunk apró kockákra. A sziruphoz 4 dl vizet a citrom reszelt héjával, kifacsart levével, a cukorral és a málnaszörppel felforraljuk, majd hozzá adjuk a rumaromát. Ha langyosra hűlt, belemártogatjuk a piskóta darabokat, és az előzőleg lekvárral megkent piskótalapra rakosgatjuk.
Tetejét megszórjuk mazsolával, és ha maradt a szirupból, még azt is rácsurgatjuk.
A harmadik piskótát is megkenjük lekvárral, és ráborítjuk a töltelékre. Tetejére fóliát terítünk, és egy tálca segítségével lenyomatjuk, úgy, hogy 1-2 kg-os súlyt teszünk rá.(én kristálycukrot szoktam).
Egy pár óra múlva a nehezéket levesszük, vékonyan megkenjük lekvárral, és beborítjuk a mázzal, melyhez a porcukrot simára keverjük a szörppel, a citromlével, és a tojásfehérjével.