Raffaello szele

Elkészítése:

Fehér tészta: 5 tojás fehérjét kemény habbá verünk, a vége felé beleteszünk 15 dkg kristálycukrot, ezzel is tovább verjük. Közé keverünk 15 dkg kókuszreszeléket 2 ek rétes lisztet, 1/2cs. sütőport és fél citrom levét.180-fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt világosra sütjük.

Barna tészta:  5 tojás fehérjét, 15dkg kristálycukorral kemény habbá verünk, közé keverünk 15 dkg darált diót, 3 ek. keserű kakaóport, 2 ek. réteslisztet és 1/2cs. sütőport.

Úgy sütjük, mint az előző tésztát.

Krém: 1 cs. vaníliás pudingport, 1 egész tojást és 3 dl tejet sűrű krémmé főzünk.

25 dkg Ramát, 20dkg porcukorral 1 cs, vaníliás cukorral habosra kavarunk, majd összedolgozzuk a kihűlt főzött krémmel.

Alulra tesszük a fehér tésztát, megkenjük a krém ¾ ével, beborítjuk a barna tésztával és a maradék krémet a tetejére kenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

Ezt a süteményt én akkor készítem, ha van maradék tojásfehérjém.( más süteményekhez fel nem használt, fagyasztóban tárolt.)