Rumos kocka

Hozzávalók

Tészta:   

  • 6 db tojás
  • 37 dkg kristálycukor
  • 39 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1,5 dl étolaj
  • 1,5 dl langyos víz

Krém:  

  • 60 dkg Rama
  • 50 dkg porcukor
  • ½ üv rumaroma
  • 1 kk piros ételfesték

Tetejére: Nyújtható fondant (az alap receptek között)

Elkészítés: 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül bele keverjük az étolajat. A masszát 3- felé vesszük és külön- külön megsütjük sütö papírral bélelt tepsiben. 180- fokon 10-15 perc alatt. Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.

A krémhez a szoba hőmérsékletű margarint nagyon habosra keverjük a porcukorral 10-15 percen keresztül. Közben hozzáadjuk a rumaromát és az ételfestéket.

Összeállítás: 

A piskóta lapokat egymás után töltjük a krémmel, kb olyan vastagon mint maga a lap. A tetejét vékonyan kenjük be a krémmel. Rózsaszín fondant készítünk az alap receptekben leírtak szerint. 4 mm vékonyra nyújtjuk és bevonjuk a sütemény tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük, kockákra szeleteljük és apró fondant virágokkal díszítjük.