Rumos szelet
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 15 dkg Rama margarin
- 2 egész tojás
- 35 dkg porcukor
- Csipet só
- 2 ek. kakaó
- Kevés tej
Elkészítése:
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, 10 egyforma részre osztjuk és tepsi hátán 180-fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
Krém: 7.5 dl tejet 8 ek. liszttel, 1cs.vaníliás cukorral sűrűre főzzük. 30dkg Ramát, ½ rumaromát, 35 dkg porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jól összedolgozzuk.
A krémet felváltva a lapok közé kenjük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön, majd megszórjuk keserű kakaóporral. Csak másnap szeleteljük, ha megpuhult.