Rumos szelet

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 15 dkg Rama margarin
  • 2 egész tojás
  • 35 dkg porcukor
  • Csipet só
  • 2 ek. kakaó
  • Kevés tej

Elkészítése:

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, 10 egyforma részre osztjuk és tepsi hátán 180-fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.

Krém: 7.5 dl tejet 8 ek. liszttel, 1cs.vaníliás cukorral sűrűre főzzük. 30dkg Ramát,  ½  rumaromát, 35 dkg porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jól összedolgozzuk.

A krémet felváltva a lapok közé kenjük úgy, hogy a tetejére is krém kerüljön, majd megszórjuk keserű kakaóporral. Csak másnap szeleteljük, ha megpuhult.