Tengerész piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 6 ek. víz
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1/2 üv. rumaroma
  • k/b 2dl fekete kávé

Krém:

  • 1 cs. vaníliapuding
  • 3 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 20 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor

Máz:

  • 3 tojásfehérje
  • 21 dkg kristálycukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk és míg hűl elkészítjük a krémet.

A pudingot sűrű krémmé főzzük a tojássárgájával és a tejjel, a margarint habosra keverjük a porcukorral, és jól összedolgozzuk a kihűtött vanília krémmel.

A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a kristálycukorral.

Összeállítás: a piskótalapot megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a rumos kávéba mártogatott babapiskótákat. Megkenjük a krémmel, melynek tetejére rásimítjuk a tojásfehérje habot. Tetejét még reszelt csokoládéval díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órára hűtőbe tesszük.