Tiramisu szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 4ek cukor
  • 2 ek rétesliszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek kapucsínópor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 rumaroma

Krém:

  • 0.5 l tej
  • 2 cs tiramisu ízű pudingpor
  • 20 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • kakaópor

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a 4 ek cukorral. H ozzáadjuk a tojások sárgáját, majd ha már egynemű, óvatosan közé keverjük a sütőporral, kakaóval és kapuccsínóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük, és 180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt rumaromával megspricceljük a piskótát.

A krémhez a 0.5 l tejben  sűrűre főzzük a 2 cs pudingot, ha kihüt összekeverjük a porcukorral habosra kevert margarinnal. Még együtt jól kihabosítjuk a krémet, és a kihűlt piskótánk tetejére kenjük. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém egy kicsit megkeményedjen, majd a keményre felvert tejszínhabot a tetejére simítjuk, végül kakaóporral megszórjuk.