Vaníliás banános kocka

Hozzávalók:

  • 4 tojásból kakaós piskótát sütünk az alapreceptekben leírt módon

Krém:

  • 2cs vaníliás pudingpor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 6dl tej
  • 6ek kristálycukor
  • 1.5g zselatin
  • 3-4 banán
  • 2dl tejszín
  • 2-3ek cukor (ízlés szerint)
  • 1dl vízzel összekevert 0.5dl citromlé

Elkészítése:

A krémhez sűrűre főzzük a pudingot a 6ek kristálycukorral és a 6dl tejjel. A zselatint feloldjuk 1dl langyos vízben. A tejszínt kemény habbá verjük a 2-3ek cukorral és a vaníliás cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lehűtött zselatint, végül a langyosra hűlt pudingot.

Összeállítás:

A kihűlt piskótalap mind a négy széléből levágunk egy keskeny csíkot (kb 1-1cm-t ) és kezünkkel összemorzsoljuk. A piskótalapra rákenjük a krém felét, vastagon megrakjuk a felszeletelt, citromos vízbe áztatott,és lecsepegtetett banánszeletekkel, és rákenjük a maradék krémet. Tetejét megszórjuk a piskótamorzsával. Szeletelés előtt egy pár órára hűtőbe tesszük dermedni.