Vaníliás szalagóriás

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 dkg szalagória 2 ek. tejben feloldva
  • 10 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, 5 részre osztjuk, 2 részt félre teszünk, a többit összedolgozzuk 2 ek. kakaóporral, és egy kevés tejjel. a kakaós részt háromfelé osztjuk. mind az 5 lapot vékonyra nyújtjuk, és tepsi hátán 180-fokon 7-9 percig világosra sütjük.

Krém:

  • 4 cs. vaníliapudingot
  • 40 dkg cukorral
  • 2 cs. vaníliás cukorral
  • 1,5 l tejben sűrűre főzünk
  • Még forrón belekeverünk 15 dkg Ramat

A meleg krémmel töltjük a tésztát, úgy, hogy alulra kakaósat, rá fehér tésztát, újból kakaósat, fehéret, végül kakaósat teszünk. Tetejét porcukorral szórjuk meg.