Verdens beste

Hozzávalók:

  • 32,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás krémpor

Elkészítése:

A margarint 12,5 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzá adjuk a 4 db tojást. Hozzáadunk 4 evőkanál tejet és belekerül a sütőporral elkevert liszt.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 dkg cukorral.

Az elkészült masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd a tetejére a cukros tojáshabot és megsütjük (170 °C-on)

A vaníliás krémport elkészítjük a 4 dl tejjel.

Ha a tészta kihűlt, függőlegesen kettéválasztjuk és megöltjük a krémmel.