Vienetta

Tésztához:

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg tortabevonó
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej

Elkészítése:

Tészta: 3 tojást 3 evőkanál porcukorral

Mindezt még kétszer megismételjük. Így három piskótalapot kapunk, melyet kihűlés után kettévágunk – így 6 lapunk lesz.habosra verünk, hozzá adunk 3 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport és ezeket jól összekeverjük.

Krém: A margarint a porcukorral habosra keverjük, tejben megfőzzük a pudingport és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.

A tortabevonót felolvasszuk.

Összeállítás:

Úgy osztjuk el a krémet, hogy 6 lapra elegendő legyen. Az első lapot megkenjük krémmel és csokit csorgatunk rá, majd rátesszük a következő lapot és addig folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. Tetejére szintén maradjon krém és csokoládé.

Hűtőbe pihentetjük, másnap szeleteljük.