dios_csokolades-kocka

Diós csokoládés kocka

Hozzávalók

Tészta:

  • 9 egész tojás
  • 39 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 7,5 ek víz

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 cs csokis pudingpor
  • 10 dkg ét vagy tejcsokoládé ízlés szerint
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • ½ üveg rumaroma v 2 ek rum
  • 3 ek csokis mogyorókrém ( ez el is hagyható)

Máz:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral, dióval elkevert lisztet. A piskóta masszát három részre osztva, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180- fokos sütőben külön-külön sütjük 15-20 percig.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét. Folpackkal letakarva kihűtjük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral, kakaóporral és a rumaromával , majd a kihűlt pudingkrémet hozzáadva jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

A krémet ketté vesszük, az egyik felével megkenünk egy lapot. Rátesszük a másikat amit megkenünk a krém másik felével. Majd befedjük a harmadik lappal. A csokoládét megolvasztjuk az étolajjal és egyenletesen elsimítjuk a tetején.

Pár órára hűtőbe tesszük és forróvízbe mártott késsel felszeleteljük.

🥂 Fogyassza egészséggel!