Diós gesztenyés szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek víz
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 ek rétesliszt
  • 1/2cs sütöpor

Krém:

  • 25dkg Rama
  • 15dkg porcukor
  • 1/2 rumaroma
  • 35dkg gesztenyemassza
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1ek rétesliszt
  • 3dl tej

Tetejére: 1 tábla ét tortabevonó, 1ek étolaj, kevés fehércsokoládé.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit megfelezem és kettő külön lapot sütök.Tehát kétszer 3 tojásos piskótalapunk lesz. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk 3 ek cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is keverjük egy kicsit,hozzáadjuk a 3 ek vizet, majd óvatosan beleforgatjuk az 1ek kakaóval, 1/4 cs sütőporral elkevert 3 ek lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°-on 20 percig sütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingport és az 1 ek lisztet 3 dl tejben, majd langyosra hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a porcukorral és a rumaromával. Ketté vesszük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát a másik felét pedig a pudinggal keverjük habosra.

Összeállítás:

Az egyik piskótalapot megkenjük a gesztenyekrémmel, erre rákenjük a pudingos krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal. Tetejét bevonjuk az étolajjal mikróban felolvasztott étcsokoládéval. Tetejére, csíkokban olvasztott fehér csokit csurgatunk és egy villa vagy vastag tű segítségével márványozzuk. Ez azt jelenti, hogy a fehér csíkokat villával vagy tűvel  keresztben  áthúzogatjuk.