Diós mogyorókrémes kalács
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2.5 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 2.5 dl tej
- 10 dkg Rama
- 1 tk. rumaroma
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 10 dkg darált dió
- 5 ek mogyorókrém.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk az élesztőt, a rumaromát, tojást és apránként a langyos tejet.
Lágy kelt tésztát gyúrunk. 16 egyforma részre osztjuk, ujjainkkal ellapítjuk, a közepébe 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk, amihez a diót összekeverjük a mogyorókrémmel, majd a tészta széleit felhajtogatva, gombócot formálunk, ovális alakúra nyújtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne folyjék. (kb. 14×8 cm-esre.)
Derelye vágóval 5 hosszanti csíkot vágunk, úgy, hogy a két vége egybe maradjon.
A végeit megfogjuk, és ellentétes irányba megcsavarjuk, hogy egy spirál jellegű rudat kapjunk, majd csiga alakba feltekerjük, és papírral bélelt maffin sütőbe tesszük.
Letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Ha megkelt megkenjük tejjel elkevert tojássárgájával, és 180-fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
? Fogyassza egészséggel!