Puncsos tavaszi tekercs

Hozzávalók:

Krém:

  • 1 cs. puncs ízű pudingpor,
  • 3 dl tej
  • 10 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk. puncsaroma
  • 1 tk. rumaroma

Elkészítése:

A kisült piskótát még melegen, egy nedves konyharuhára fektetjük, és feltekerjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben. A margarint habosra keverjük, a cukorral, a rum, és a puncs aromával. Ha a főzött krém kihűlt a kettőt együtt jó habosra keverjük. A kihűlt piskóta tekercset kihajtjuk, és megkenjük a krémmel, melyből egy keveset félreteszünk a tetejére, majd feltekerjük. Megkenjük a maradék krémmel és hűtőbe tesszük. Ha jól lehűlt bevonjuk az előző nap elkészített, rózsaszín fondantal, és tetszőlegesen díszítjük. A fondant receptje megtalálható az alap receptek között.