Vaníliás csokis sütemény

Tészta:

  • 0.5 kg liszt
  • 10 dkg Rama
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 6 ek kakaópor
  • 2 cs. sütőpor
  • 5 dl tej.

Krém:

  • 30 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej

Máz:

  • 1 tej tortabevonó
  • 2 ek. étolajjal felolvasztva

Elkészítés:

A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, és az egész tojásokkal. A lisztet összekeverjük a sütőporral és kakaóval, majd a tejjel felváltva a habos margarinhoz keverjük. A masszát 4 felé osztjuk és egyenként 180-fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, és ha kihűlt összekeverjük a porcukorral, és vaníliás cukorral habosra kevert margarinnal. Három felé osztjuk, majd egymásra téve megkenjük a lapokat. Tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és pár órát hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.