Kekszek

Vaníliás karika:

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 24 dkg Rama
  • 2 kk. sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. vaníliaaroma
  • 2 tojássárgája

A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral az aromával és a tojások sárgájával, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Közepesen kemény tésztát gyúrunk, hogy kekszkinyomóval formázni tudjuk.Karikákat nyomunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-fokon 15 perc alatt megsütjük. Ha nincs kekszkinyomónk akkor kevés lisztet, még hozzáadva 2-3mm-esre kinyújtjuk a tésztát és sütemény kiszúróval szaggatjuk. Ha kihűltek a kekszek az alsó felüket felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Ebből az alaptésztából többfajta ízesítésű kekszet készíthetünk. Itt felsorolok egy párat. Az elkészítése mindnek ugyan az csak a hozzávalók változnak kissé.

Fehér csokoládés kakaós keksz:

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 24 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. keserű kakaópor
  • 2ek. rumaroma
  • 2 tojás sárgája

A díszítéshez 2 tábla olvasztott fehér csokoládé.( a sárga pont a virág közepén szintén fehér csokoládé pár csepp sárga ételfestékkel összekeverve.)

Mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 2 kk sütőpor
  • 24 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek színtelen mandulaaroma
  • 2 tojás sárgája

Díszítésnek kevés olvasztott étcsokoládé. Zacskóba töltjük a csokit, apró lukat vágunk az egyik sarkába, majd a kekszek tetejére csurgatunk belőle.

Kókuszos keksz

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 kk. sütőpor
  • 24 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 4 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kókuszaroma (elhagyható)
  • 2 tojás sárgája

Tetejére porcukor.